Дозировка на перилните препарати

[vc_row el_id=“1606205754442-25d6cd33-3fe9″][vc_column el_id=“1606205754477-5a27e90b-8b90″][vc_column_text]Замисля ли сте каква е правилната дозировка на перилните препарати? Или и Вие сте от хората, които преценяват на око? А знаете ли, че за белите остатъци от прах по дрехите не е виновна пералната машина, а количеството перилен препарат, които сте сложили?

В тази статия отново ще поговорим за перилните препарати. Но този път ще се фокусираме върху дозировката и от какво зависи правилното изпиране на прането.

Първият и най-важен фактор е количеството на прането. Ако обърнете внимание на Вашата пералня, ще забележите, че тя побира определен обем. Тук е важно да не претоварвате пералнята си с прекалено много пране. Обикновено е добре да я запълните 3/4 от обема, за да могат дрехите да се изперат добре. Същото важи и когато пуснете прекалено малко пране.

Дозировка на перилните препарати - статия

Колко е мръсно прането е също много важен фактор за дозировката на перилните препарати. Колкото по-замърсени са, толкова повече препарат ще трябва да използвате. Така се премахва ефективно мръсотията и предотвратява връщането й върху дрехите.

Твърдостта на водата също влияе на дозировката. За да постигнете по-добри резултати при твърда вода, трябва да се използва по-голяма доза перилни препарати.

И не на последно място, от значение е дали използвате прах за пране или течни перилни препарати. По правило течните детергенти не се отлагат по парнето, дори когато сте препълнили пералнята или водата е твърда.

Ние от Екоклийнър Ви препоръчваме нашите перилни препарати:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=“1606205769548-4da567ba-fb86″][vc_column el_id=“1606205769549-131752ee-814a“]

[/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=“1606206041260-c36399a8-6e5d“][vc_column el_id=“1606206041260-93347dc5-9077″][vc_column_text]

С това ще приключим тази статия. Надяваме се да сме Ви били полезни и да сме Ви помогнали да дозирате правилно Вашия детергент.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

1 thought on “Дозировка на перилните препарати”

 1. Даниела Валентинова

  Според мен, количеството на течния перилен препарат, което е необходимо да се използва при перене на дрехи, си зависи от марката на перилния препарат, твърдостта на водата, размера на това, което искате да изперем и колко замърсяване има върху самите дрехите.

  Обикновено обаче, производителите на перилни препарати препоръчват използването на около 100-150 мл перилния препарат за един цикъл на пералнята. Ако имаме по-големи дрехи, повече замърсяване или много твърда вода, може да има нужда от повече перилния препарат. Но според мен, не трябва да се превишава максималното количество, препоръчано от производителя на перилния препарат, тъй като това може да доведе до проблеми с изплакването на дрехите и да намали ефективността на самата перална машина.

  Освен това, трябва да спазваме и максималния капацитет за пълнене с дрехи, зададена от производителян на машината.

  Ако заредим пералнята под капацитета й, може да не получите най-добрите резултати от перенето на дрехите и може да изразходвате повече енергия и вода, отколкото е необходимо. От друга страна, ако заредите пералнята с повече дрехи от максималния й капацитет, може да се стигне до претоварване на машината, което може да доведе до нейното повреда.

  Случвало ми се е да спре програмата за пране и да се изключи машината, защото съм сложила прекалено много дрехи. Главно това може да се случи при пране на чаршафи, калъфки или олекотени завивки. Препоръчвам да зареждате пералнята с дрехи, като спазвате максималната капацитетна граница, която е зададена от производителя на пералната машина.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top