Две неща, които забравяте да почистите в кухнята. - Ecocleaner

Две неща, които забравяте да почистите в кухнята.

[vc_row el_id=”1610549669731-a1d4a74c-525f”][vc_column el_id=”1610549669832-b2c70dd4-e3dd”][vc_column_text]

Кухнята е там, където магията се случва и не само по празниците, когато у дома се събира цялото семейство. А и ежедневно. Всеки ден в нея приготвяме вкусни ястия, които да споделим с любимите си хора. Но с това идва и проблема с почистването.

Кухненските плотове, мивката и фурната са едни от местата, върху които всеки се съсредоточава при почистването. Но има някой зони, които често остават пренебрегнати. Затова в тази статия ще Ви посочим тези пропуски.

Филтрите на абсорбатора е едно от най-пренегбрегваните места за почистване.

Абсорбаторът се намира точно над фурната. Той помагна за премахването на всички миризми, газове и влага, които се натрупват, докато готвите. Работи ежедневно, понякога и по няколко пъти на ден. Това означава, че неговата вътрешност се замърсява изключително много, а това е предпоставка за развитие на микроби и бактерии.

Съветваме Ви да почиствате филтрите поне 1 път на седмица. Те се свалят лесно и можете да ги сложите в съдомиялната или да ги почистите на ръка с подходящ препарат. Препоръчваме Ви да използвате Zymbiose Liquid.

Тук особеното е, че трябва да сте изключителни нежни при почистването на филтъра, за да не го повредите. Не търкайте силно и не използвайте телена четка или гъба. Заложете на мека кърпа или гъба.

Задната част на хладилника е друга зона, за която никой не се сеща да почисти.

Всички знаем, че е добре поне един път на няколко месеца да се почиства вътрешността на хладилника. Тогава защо всички забравяме задната му част? И колкото и да не Ви се иска, там също се събира много прах и мръсотия.

Затова е важно периодично да се почиства. Също така е добре и да забърсвате и намотките на хладилника, които обикновено се намират отдолу или отзад. Когато те се замърсят, уредът не работи толкова ефективно и няма да поддържа постоянна температура.

Препоръчваме Ви да ги почистите с Home Office Hotel.

С това ще приключим тази статия. И не забравяйте – всяка кухня се нуждае от основно почистване поне веднъж в месеца.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

1 thought on “Две неща, които забравяте да почистите в кухнята.”

 1. Кристина Драганова

  Кухнята е място, където често се готви и консумират храни, затова почистването и поддържането на чистота са от изключителна важност за хигиената на дома. Въпреки това, има места в кухнята, които често забравяме да почистим, но са важни за осигуряване на здравословната среда.

  Едно от местата, които често се пропускат при почистване на кухнята, са капаци за тенджери и тигани. Те са изложени на топлината и мазнините от готвенето, което може да доведе до натрупване на мазнини и замърсявания. Затова е необходимо да ги почиствате редовно с гореща вода и мека гъба с малко миещ препарат.

  Още едно често забравяно място за почистване в кухнята са вентилационните отвори. Те са важни за поддържането на свеж въздух в кухнята и извеждане на пара и мазнини, но ако не се почистят редовно, може да се натрупат замърсявания. Затова е необходимо да ги почиствате с мека четка или прахосмукачка.

  Друго място, което често забравяме да почистим, са кухненските принадлежности, като дъски за рязане, ножове и др. Те също могат да съдържат бактерии и замърсявания от готвенето. Затова е необходимо да ги мийте след всяко използване с гореща вода и миещ препарат.

  Накрая, един от най-често забравяните за почистване места в кухнята са боклуците за отпадъци. Те събират остатъци от храна, които могат да привличат насекоми и да причинят неприятен мирис. Затова е необходимо да ги измивате редовно с миещ препарат и да ги изхвърляте пълните в кофите за боклуци.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top