Препарати срещу бактерии - Почистващи препарати Ecocleaner

Ecocleaner срещу бактериите

[vc_row el_id=”1594215178791-d6a6bb34-e745″][vc_column el_id=”1594215178860-2938b2c2-c088″][vc_column_text]Знаете ли, че кухненските гъби са наричани: „Развъдник на неизлечими болести”?

Несъмнено, най-използваният помощник във всяко домакинство са именно кухненските гъби. Но според последните изследвания, те могат да бъдат опасни за здравето ни и да предизвикат редица болести и инфекции на организма. Това е било установено от немски учени във хода на тяхното изследване. За целите на проекта си, те са използвали пиросеквениране на ДНК, хибридизация и флуоресценция в комбинация с 3D-микроскопия. Данните от техните опити са били поместени в специализираното издание Scientific Reports.

Ecocleaner срещу бактариите - Почистващи препарати от Ecocleaner

Разбира се, кухненските помещения не за първи път се признават за истински „инкубатор за микроби”. Тук постоянно става дума за „ваксиниране” (заразяване) с нови микробни клетки. При това в някои случаи кухнята може да бъде обитавана от много повече микроорганизми, отколкото в банята и тоалетната.

Въпреки това, учените достигат до заключение, че най-големите разпространители на инфекции са именно кухненските гъби.

Оказва се, че развитието на микроорганизми в тях  се дължи на тяхната порьозност и високата им водопопиваща способност. Това подпомага събирането в тях на потенциални патогенни бактерии. Някои от тях, провокиращи например минингит и сепсис, се чувстват прекрасно в кухненските гъби. Упоритите микроорганизми са напълно устойчиви към каквито и да е било антибиотици.

След изучаване на микробния състав на няколко десетки гъби, немските учени са открили в тях не само Acinetobacter, но Chryseobacterium Hominis и Moraxella osloensis, които могат да бъдат причинители на инфекции при хората. При това максималната плътност на микроорганизмите в гъбите е била приблизително 50 милиарда клетки на кубичен сантиметър.

Дори и дезинфекцията не помогнала на учените за пълното премахване на микробите от гъбите.Замърсяването се намалило едва с 60%, докато при други бактерии то не помогнало изобщо. След третирането, те проявили още по-голяма жизненост.

Като заключение от изследванията, учените предупреждават, че всяка нова гъба винаги отговаря на всички епидемиологични изследвания. Но само след няколко дни употреба, тя се превръща в мощен развъдник за микроби.

Ето защо, бактериолозите напомнят: „Кухненските гъби трябва да се подменят много често, за да не бъдат заразени с бактерии, които предизвикат неизлечими болести в човека!”.

Ако искате да намалите до минимум развитието на бактерии, Ecoclener Ви препоръчва: PIP Dish Soap – пробиотичен гел за съдове.

Пробиотичен препарат за съдове - Ecocleaner срещу бактариите

Концентриран и много мощен универсален почистващ, пробиотичен препарат за измиване на кухненски съдове, чинии и прибори. Нашият продукт:

– Почиства дълбочино и щателно, отстранява неприятните миризми.

– Напълно безопасен за кожата и е биоразградим.

Обогатен е с пробиотични бактерии и в съдържанието му няма фосфати.

–   Създава безопасна микрофлора, която намалява риска от развитието и разпространение на патогени.

Подпомага поддържането на естествения  киселинно-защитен слой, който предпазва кожата от бактериални и гъбични инфекции.

Не замърсява отпадните води и околната среда.

Доверете се на PIP Dish Soap и се погрижете за здравето си още сега![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top