Есенно почистване? Защо не? - Ecocleaner

Есенно почистване? Защо не?

На всякъде се говори за „пролетно почистване” и освежаване на дома след зимата. Но заради нарастващата пандемия от Covid-19, все по-голяма е необходимостта за създаване на една здровословна и чиста среда. С понижаване на температурите, повърхностите у дома стават удобно убежище за развитие на множество бактери, микроби, плесени и акари.

В тази статия ще Ви разкрием защо експертите препоръчват да направите основно почистване преди началото на ноември.

Есенно почистванеОсновният проблем през зимата е липса на проветрение и съответно на свеж въздух в помещенията. Това е идеалната среда за процъфтяване не само на вируса Covid-19, но и на всякакви микроби и бактерии. Освен това, членовете на домакинството също са по-склонни да внесат микроби в домашните пространства.

Тук не можем да Ви предложим оптимално решение. Най-добрия вариант е да отваряте прозорците за 5 минути на всеки час. Така въздухът ще се раздвижва и освежава.

Наред с това, много експерти препоръчват преди понижаването на температурите да почистите и дезинфекцирате целия си дом. Започнете от всички повърхности и предмети, които се докосват многократно – врати, дръжки на врати, прозорци и други. Забърсшете праха на всички секции, бюра, маси, кухненски плотове. Пременете през санитарните помещения.

А след това продължете с изпирането на всички килими. Не пропускайте диваните, матраците, възглавниците, одеялата, завивките и спалното бельо. На тях се натрупват мъртви кожни клети, пот и бактерии. Затова са друго огнище на акари и бактерии, които трябва да се почисти внимателно.

Накрая завършете с подовите настилки. За почистването използвайте почистващи и дезинфекциращи препарати за оптимални резултати.

За да се предпазите от Covid-19 през целия зимен сезон, експертите съветват да почиствате поне 2 пъти седмично най-често докосваните повърхности. Това е особено важно, ако имате малки деца или бебета.

С това ще завършим тази статия. Екипът на Екоклийнър Ви пожелава една прекрасна и здрава зима!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top