Природата около нас и как можем да я опазим

В днешно време екологията е една от най-популярните теми, която вълнува обществото. Все по-често виждаме по новите да се разискват начини за намаляване на замърсителите. Както и все по-често има кампании за рециклиране и почистване на най-проблемните зони в градовете.
Но знаете ли, че…

И Вие можете да допринесете за опазването на природата? И то без да се включвате в каквито и да е било кампании.

Само трябва да смените начина си на живот. Или по-специално – обръщайки внимание на почистващите препарати, с които почиствате дома си. Производство и търговията с почистващи и перилни препарати е един от най-бързо развиващите се и динамични браншове. И това е напълно обяснимо, защото всички искаме да ни да е чисто и подредено.

Опазване на природата

Да, препаратите вършат работата, за която са предназначени – измиват замърсяванията по пода, разграждат останалата мазнина от готвенето и дори се справят с мухъла. Но на каква цена?

Както и преди сме Ви споделяли – много от обикновените препарати съдържат ВРЕДНИ вещества, които влияят не само на природата, но и на нашето здраве. Алергии. Обриви. Задух. Често боледуване. Голям недостатък на синтетичните почистващи препарати е, че предизвикват алергии, при хора с чувствителна кожа.

Това са само част от вредното им въздействие. А представете си какво причиняват на природата.

Синтетичните миещи вещества произведени от петролни продукти, не се разграждат по биологичен път. Попаднали във водоемите, те образуват дебел слой от пяна. А ако съдържат фосфати, стимулират развитието на водорасли. При това се нарушава кислородният обмен на водата. А от там и нормалното съществуване на водната флора и фауна.

Опазване на природата

Как можете да помогнете?

Ангажирайте се. Бъдете съпричастни и изберете БЕЗОПАСНИТЕ екологични препрати, които не вредят на Вашето здраве и природата.
Доверете се на екологичните препарати пред битовата химия. Бъдете част от бъдещето, където все повече хора ще търсят здравословния начин да поддържат дома си чист.

Надяваме се с тази статия да сме ви помогнали да се замислили за природата. И това, което остава след нас. Споделете и с приятелите си защо е толкова важно да бъдем отговорни и д използваме ЕКОЛОГИЧНИ продукти в ежедневието си.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top