Как да почистите варовика по смесителите? - Ecocleaner

Как да почистите варовика по смесителите?

Съдържание


Какво представлява варовика?

Варовикът e проблем, който притеснява много домакинства. Той е не само труден за почистване, но и нарушава добрия външен вид на смесителите в банята, тоалетната и кухнята.

Искате да се справите с варовика веднъж завинаги? Останете с нас до края, защото в тази статия ще Ви споделим как бързо и лесно да се справите с този проблем.

Наслагванията се образуват поради натрупването на соли на определени повърхности, като крановете, плочките в банята и тоалетната, тоалетната чиния и други. Причината за появата им е натрупването на калций и магнезий, които се съдържат в твърдата вода. Тя има голямо съдържание на калциеви и магнезиеви бикарбонати, калиев сулфат, магнезиев сулфат, както и други соли.

Наслагванията се появяват по повърхностите, когато те многократно се обливат от варовита/твърда вода. Температурата на водата също влияе на отлаганията. Колкото е по-висока температурата, толкова повече се натрупват варовикови отлагания по смесителите или по съдовете за нагряване на вода, така наречения котлен камък.

Ако водата у дома Ви съдържа и голямо количество желязо, натрупванията могат да придобият ръждив или жълт оттенък, и дори да оцветят мивката Ви.

Как да премахнете натрупванията от варовик?

Много хора се опитват да го почистят с природни средства като лайм, лимон и сол или оцет. За съжаление, макар и да имат малък ефект, тези средства не са достатъчни, за да премахнат наслоените натрупвания.

Ние Ви препоръчваме: ACID и ACID super – препарати за отстраняване на варовикoви наслагвания по санитарен фаянс и метални повърхности (смесители за вода).

Тези препарати са специално разработени, за да отстраняват всички варовикови отлагания  и котлен камък. Единственото, което трябва да направите е да ги нанесете на желаната повърхност и да ги оставите да подействат около 5 минути. След изтичане на указаното време, разтъркайте третираните повърхности и изплакнете с вода. При по-плътни наслагвания, повторете процедурата до пълното отстраняване на замърсяванията.

Препаратите ACID и ACID super със сигурност няма да повредят металните (хромирани) повърхности на смесителите, а така също уплътненията и фугите на санитарния фаянс.

С това ще завършим тази статия. Свържете се с нас на телефони: 052 504 049 или 089346 2921, ако имате нужда от консултация за действието и работата с нашите препарати.

2 thoughts on “Как да почистите варовика по смесителите?”

  1. Валерия

    Винаги в почистването на банята най-неприятни са били оставащите следи от варовик по смесителя на мивката и душ системата. От миналата година използвам Acid и наистина премахва бързо и за дълго време варовиковите отлагания върху санитарния фаянс. На места имаше и по плочките и по ъглите, но след изпозлване на препаратя не се задържа варовик никъде в банята. Благодаря Ви.

  2. Нелина Иванова

    Много полезна статия! Аз имам голям проблем с варовика във вкъщи, почистването му от смесителите е изключително трудно. От както си закупих препарата Acid на Ecocleaner варовика вече не е проблем за мен, изключително лесно отстранявам отлаганията. Много съм доволна и го препоръчвам на всички мои познати и приятели.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top