Как да се преборите с мухъла в банята?

Много от потребителите се заблуждават, че мухълът може да се появи само в старите къщи и сгради, които нямат добра изолация. Това е гъбичка, която се развива с впечатляваща скорост в мокри и влажни зони. Повечето видове мухъл не само нарушават добрата визия на повърхностите, но може да причинят различни здравословни проблеми. 

Зимният период и помещенията като бани и тоалетни предоставят благоприятна среда за развитие и разпространение на мухъл. Ако забелязвате промени в цвета на фугите и поява на нетипични петна по плочките, това най-вероятно е плесен. 

Не можете да се справите с почистването на мухъла? В тази статия ние от Екоклийнър ще Ви дадем няколко важни съвета как да почистите мухъла и да предотвратите повторната му поява.  

Как се разпространява мухъла? 

Мухълът се размножава чрез освобождаването на малки, микроскопични спори във въздуха. Те са навсякъде около нас и изискват много малко количество влага, за да се развият. Топлината също допринася за ускоряване на този процес. 

Интересен факт е, че тези гъбички могат да се появят в рамките на 48 часа след като спорите попаднат на дадена повърхност. Необходимо е единствено по нея да има влага и температурата на околната среда да е подходяща за развитието им. 

Освен това, мухълът се нуждае от храна, за да продължи да расте. Всяка органична материя е достатъчна да го подхрани и помогне да се разпространи по-бързо. Прахът е един от основните му хранителни източници в нашите домове. 

Как да се преборите с мухъла в банята?

Защо мухълът се появява в баните и тоалетните? 

Влагата и топлината, които присъстват във всяка баня, създават перфектната влажна среда за растеж на спорите на мухъла. Тези идеални условия се появяват отново и отново всеки път, когато си вземете душ или просто измиете ръцете си с топла вода.  

След като го направите, микроскопичните организми и прахът във въздуха полепват по повърхностите в банята и подхранват гъбичките. По този начин те се развиват и разпространяват по-бързо. 

Как да стопирате разпространението на мухъл? 

 • Премахнете влагата – уверете се, че след баня всички повърхности са сухи. Проветрявайте редовно, за да циркулира чист въздух или инвестирайте във вентилатор, който да отвежда влагата. 
 • Почиствайте редовно всички повърхности, за да унищожите праха и всички бактерии, които могат да подхранят мухъла. 
 • Поправете всички течове и влажни зони, от които се натрупва допълнителна вода и влага.

Какво Ви препоръчваме? 

Ние от Ecocleaner Ви препоръчваме да използвате нашия биоциден препарат Икономик Анти Мухъл. Той няма остра и задушлива миризма на хлор. Няма избелващ ефект. С него можете да почистите и обработите всички повърхности в банята. 

Препаратът едновременно почиства и дезинфекцира, унищожава спорите и прекратява развитието им за дълго време.

С това ще приключим тази статия. Надяваме се да сме Ви помогнали да решите този сериозен проблем при почистване на банята. Следете нашия блог, защото скоро ще Ви дадем още полезни съвети как да почистите по-ефективно и бързо дома си.

3 thoughts on “Как да се преборите с мухъла в банята?”

 1. Таня Бориславова

  Проблемите с мухъла са на лице във всеки дом. От доста време се борих с това и не успявах да открия препарат, който да ми помогне. Откакто открих Вашия препарат съм изключително доволна.

 2. Валерия Илиева

  Благодаря за тази статия. Аз имах такъв проблем във вкъщи, но от както си закупих препарата Икономик Анти Мухъл вече нямам проблем с мухъла освен, че го отстранява няма натрапчива миризма.

 3. Цветан Павлов

  Много съм ви благодарен! Този продукт е най-голямото спасение срещу мухала вкъщи. А това е доста сериозен проблем особено за здравето.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top