Как да се предпазим от алергиите?

Страдате ли от алергии? А случвало ли се е да изпълнявате всички препоръки на лекаря си и все още да не се чувствате добре? Истината е, че каквото и да правите, алергиите си остават един от най-актуалните проблеми на съвременното общество. Затова в тази статия ще насочим отново вниманието си към тях и как бихме могли да се предпазим от симптомите им през летния сезон.

Много специалисти определят месец Юни като: „Месец на алергиите“ или използват термина: „Алергичен сезон“. Това се дължи преди всичко на рязкото покачване на температурите и преминаването от топло към студено, довеждащо до предпоставки за развитието на много видове гъбички и бактерии. От друга страна, алергиите могат да се развият по всяко едно време. Те зависят от организма на определения човек и района, в които живее. Например от края на февруари до края на е най-разпространена алергията към полени, последвана от тази към трева до края на юли, а след това от края на август – към мухъл, заради влажния климат. За съжаление няма универсален метод, с които да елиминирате причинителите на алергии. Но за да се почувствате по-добре трябва да следвате няколко прости стъпки:

• Поддържайте дома и по-специално климатика си чисти, без натрупване на прахови частици и замърсявания. Създавайки една чиста среда, в нея по-трудно ще се развиват патогенни бактерии и микроорганизми.
• Отървете се от всичките си ненужни вещи – вестници, списания, плюшени играчки, дрехи.
• Използвайте хипоалергични почистващи препарати.

С това ще приключим тази статия. Разбира се, темата е прекалено голяма и не би могла да се разгледа в една кратка разработка. Ако желаете да промените начина си на живот и да се предпазите от алергиите, разгледайте предните ни статии и нашият онлайн магазин. Там ще откриете екологични почистващи препарати с хипоалергично действие.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top