Каква е разликата между почистване и дезинфекция?

[vc_row el_id=“1594215186292-72356fd5-4552″][vc_column el_id=“1594215186463-0d137882-26d2″][vc_column_text]

почистване и дезинфекция

В професионалните среди много често се използват термините: „почистване“ и „дезинфекция“. Но много рядко професионалните бизнеси за почистващи препарати разясняват на клиентите си каква е разликата между тези две понятия. Дори има случай, в които търговците обясняват кое от двете е по-практично за дома, но без да се впускат в подробни обяснения.

Затова в тази статия ще Ви помогнем да разберете малко повече за почистването и дезинфекцията, надявайки се по този начин да направим почистването на жилището Ви по-бързо и ефикасно.

Почистването е процесът, в който се отстраняват замърсяванията върху различните повърхности. Неговата цел е да се отстрани праха, мръсотията, остатъците от храна, петната и по този начин площта да се поддържа визуално чиста. Така се намалява разпространението на различните видове бактерии и микроорганизми. Действителният процес на почистването се постига с помощта на различни помощни средства като препарати, мопове, прахосмукачки, кърпи. За да се отстранят петната се използва вода и избрания от Вас препарат. Чрез протриването на повърхността с препарата, мръсотията се отстранява и обикновено до тук приключва процеса на почистване на дома.

Почистване и дезинфекцияДезинфекцията на пръв поглед е почти същата като почистването. Но основната разлика е, че целта на този процес е елиминирането или премахване на количеството на микроорганизми по повърхностите. Дезинфектантите, като цяло са антимикробни средства, които могат да се прилагат върху повърхности и предмети, с цел да намалят нивото на патогенните микроорганизми. Те  действат като разграждат клетъчната стена на бактериите и така предотвратяват развитието им.

Препоръчваме Ви, ако искате дома Ви винаги да е блестящо чист и защитен от болестотворни бактерии да използвате и двата процеса[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top