Какво не знаем за почистващите препарати - Вреди от лошо качество

Какво знаем за почистващите препарати? – I част

Какво знаете за почистващите препарати, които използвате? Запознати ли сте с техните основни характеристики и негативни ефекти? Или и Вие като повечето хора избирате най-известните марки препарати, надявайки се така да спестите време и пари.

Истината е, че има голяма разлика между почистващите препарати на пазара. Повечето залагат на бързото действие и заради това в състава им се включват вещества, които оказват голяма вреда върху човешкия организъм.
Точно това са доказали учените от университета в Берген. Те в продължение на 20 години наблюдавали състоянието на дихателната система на 6 236 доброволци. За това време успели да установят какво въздействие оказват химичните препарати върху хората, които ги използват за почистване на дома и офиса.

Заключенията, до които достигнали били доста обезпокояващи. Оказало се, че използването на този вид препарати увеличава риска от заболявания на белите дробове. Домакините и домашните помощници, които по-често използвали битова химия, били изложени на по-голям риск. Заради естеството на работата си, те по-често от другите вдишвали изпаренията от битовата химия. Освен това при тях се увеличават шансовете си за развитие на астма с около 13,7%.

Професор Сесилия Суайнс (Cecilia Swains) и екипът ѝ доказали, че химичните препарати използвани за почистване, оказват неблагоприятен ефект върху здравето на хората в дългосрочен план. Според тях подобни химикали, причиняват: “незначителни (леки) вреди ден след ден, година след година”. В крайна сметка веществата се натрупват в организма и нанасят непоправими вреди на здравето ни.

Това проучване доказва, че много внимателно трябва да подбираме препаратите, с които почистваме. Освен за себе си, ние носим отговорност и за нашите близки.

Съвременната наука е разработила иновативни технологии и продукти за почистване. Те сами по себе си са съчетали паралелното действие на безопасни и биоразградими отделители, ензими и пробиотици.

Затова ние от Ecocleaner Ви предлагаме решение – безопасни, безвредни, биоразградими и хипоалергични почистващи препарати. Ако се нуждаете от помощ или съвети, можете да разгледате предишните ни статии или да посетите нашия магазин.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top