Почистете фугите между плочките с Еcocleaner - Ecocleaner

Почистете фугите между плочките с Еcocleaner

Често се фокусираме върху цялостното почистване на банята и не обръщаме внимание на малките детайли. Губи време, за да почистим мивката, душа и ваната, но забравяме фугите между плочките. А точно там се събират най-много прах и мръсотия. Друг проблем е, че ако не проветрява често, между плочките започва да се образува мухъл.

Не искате да прекарате целия ден в чистене? В тази статия ние от Ecocleaner ще Ви дадем няколко съвета как да се справите по-бързо.

Тайната на блестящите плочки и чистите фуги е постоянството. И не, не трябва да миете, четкате и изплаквате всеки ден, за да постигнете този резултат. Тук важно е да изберете правилния продукт и техника за почистване. И така ще можете да си позволите да почиствате плочките и фугите веднъж на 10 дена.

Почистете фугите между плочките с Еcocleaner

Важно е да отбележим, че има значителна разлика в почистването на нови плочки и на такива, окито са били интензивно използвани и излагани на различни почистващи препарати.Новите плочки ще се нуждаят от значително по-малко старание от Ваша страна. И при правилна поддръжка ще можете да ги запазите в добър вид много време. Старите плочки могат да имат остатъчни замърсявания, които не са били премахнати. В този случай, дори да ги почистите старателно няма да можете да заличите изхабяването.

Съветваме Ви – НЕ използвайте почистващи препарати, които не са предназначени за плочките и фугите. Например много лоша идея е да използвате веро като универсален препарат. Вместо това заложете на продукти, които са специално създадени за целта.
Най-добрите препарати могат да премахнат всякакви замърсявания, които са полепнали по плочките и фугите. Те НЕ увреждат повърхността и са напълно БЕЗВРЕДНИ за здравето на хората и природата.

За да хигиенизирате и постигнете една продължителна и естествена  дезинфекция на плочките и фугите Ви препоръчваме пробиотичните почистващи препарати  Pip Sanitary Cleaner  и  Еcocleaner.

За отстраняване на мухъла по плочките и фугите Ви препоръчваме Анти Мухъл.

Свръжете се с нас на телефон: 052 50 40 49, ако имате нужда от професионален съвет или имате допълнителни въпроси относно използването на препаратите.

2 thoughts on “Почистете фугите между плочките с Еcocleaner”

 1. Десислава Радева

  Според мен, почистването на фугите в банята може да бъде малко трудно, но е възможно да се постигне чистота и свежест, като се следват правилните техники и използват подходящи почистващи продукти. Аз лично следвам няколко основни стъпки при почистването в банята:

  1. Използвам почистващ продукт, който е подходящ за материала на плочките и фугите. Например, ако плочките са от мрамор, не използвам кисели почистващи препарати, които могат да ги повредят. Именно тук използвам продукта Ecocleaner за бани и съм много доволна.

  2. Винаги напръсквам почистващия продукт върху фугите и ги оставям да подействат за няколко минути. Ако веднага забърша препарата, той няма да има време да вникне в дълбочина и да отстрани замърсяванията.

  3. Последните месеци използвам четка с меки влакна или зъбна четка, за да почиствам фугите. Не използвам твърде груба четка или абразивни гъби, които могат да повредят фугите и да се надраскат.

  4. След всичко това, изплаквам добре фугите с чиста вода и ги подсушавам с кърпа. Не всеки го прави, но при някои оставали капки от водата. И аз, за да се подсигуря и да ми е чиста банята, забърсвам добре – до блясък! ;)

  Като цяло времето, необходимо за почистване на фугите в банята, може да варира в зависимост от размера на банята, количеството замърсители, както и от техниките и инструментите, които се използват за почистване. Обикновено почистването на фугите може да отнеме от 30 минути до 1 час за една средно голяма баня.

  За да спестя време, редовно почиствам фугите в банята. Ако не мога всяка седмица, поне през седмица. Не мога да оставя веднъж месечно, както повечето мои приятелки. А и това ми намаля натрупването на замърсяванията и прави почистването на фугите в банята по-бързо и лесно.

 2. Александра Атанасова

  Много полезна статия! Аз имах голям проблем с фугите в банята, но от както използвам препарата на Ecocleaner – Pip Sanitary Cleaner вече почиствам бързо и лесно. Много съм доволна защото освен, че е ефикасен той е и напълно безвреден. Препоръчвам го на всички, които имат проблеми с мухъла и мръсотията в банятя.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top