Съвети за почистване на кафе машина

Съдържание


Пренесете се на острова на блаженството с първокласно кафе, което има  неустоим вкус и аромат. Вече не е нужно да бягате до най-близкото заведение, за да си купите любимата чаша с кафе. Превърнете дома си в истински рай и започнете всеки ден подобаващо.

Как да почистим правилно кафе машината си?

В тази статия ние от Еcocleaner ще Ви споделим два  eфективни начина за почистване на кафе машина.

Обърнете внимание, че много хора имат непрофесионални кафе машини. Това са уреди, които  работят с капсули или правят само един вид кафе – еспресо.

В този случай, трябва редовно да почиствате резервоара, в който се слага водата.

Един от най-разпространените домашни методи за почистване е с разтвор от вода и оцет. Направете разтвора в съотношение 50:50.  Трябва да изсипете направения разтвор в резервоара и да пуснете кафе машината на празен цикъл.

Друг популярен начин за почистване на резервоара на кафе машините е с разтвор от 1-2 лимона, сода и сол. При него отново трябва да пуснете машината на празен цикъл.

Обърнете внимание, че тези методи са добри, но не достатъчно ефективни да премахнат наслоения варовик и замърсявания от кафе и  бактерии. Те не са подходящи  за професионални кафе машини.

Има и автомати кафе машини, които сами мелят кафето. При тях е много трудно да се почистят контейнера, в който се събира използваното вече кафе, и ваничката, в която се оттичат капките кафе. В тези случаи домашните методи за почистване са неподходящи. Това важи и за професионалните кафе машини.

Препоръки при почистване

Ние от Ecocleaner Ви препоръчваме – Coffee Machines Cleaning.

Нашият НОВ препарат е предназначен за почистване на корпуса и отделните свалящи се елементи на кафе машините. Той перфектно отстранява наслагванията и  придава блясък, оставя защитен филм на повърхността и има антистатично действие.

Той може да Ви помогне при почистването както на машинете за домашна употреба, така и на професионалните кафемашини.

Поръчайте го още СЕГА или се свържете се нас на телефон: 052 50 40 49.

2 thoughts on “Съвети за почистване на кафе машина”

  1. Катя Иванова

    Любимо на мъжа ми е да му приготвя сутринта кафе и да отиде на работа. Но почистването на кафемашината остава мое задължение. През 2 дни почиствам добре резервоара за вода, както и забърсвам добре цялата машина. И да, изпозлвам Coffee Machines Cleaning 500 ml повече от 6 месеца и съм много доволна!

  2. Яна Борисова

    Много полезна статия! Аз лично имам кафе машина и ми беше много трудно да я почиствам, от както си закупих препарата Coffee Machines Cleaning на Ecocleaner я почиствам бързо илесно, машината ми блести от чистота.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top