Полезни съвети за почистване в кухнята - почистващи препарати Ecocleaner

Полезни съвети за почистване в кухнята

[/vc_column][/vc_row]

1 стъпка

Как да почистим готварската печка (фурна)?

Уверете се, че готварската печка (фурна) е изключена и охладена преди да започнете почистването!

Извадете решетката и обтрийте вътрешните стени на фурната и стъклото на вратата до пълно омокряне с домакинска гъба напоена с KITCHEN G5 – почистващ гелообразен препарат. Подходящ е за обезмасляване на фурни, грилове, фритюрници, въздухопроводи, техническо оборудване и други силно замърсени повърхности. Действа на принципа на физическо отделяне на замърсяването, без създаване на химична реакция.

Можете да нанесете препарата на слабо затоплена фурна, това ще ускори действието и ще намали времето за отделяне на замърсяването. Изчакайте 10 – 15 минути, но не оставяйте препарата да изсъхне. Разтъркайте и след това отстранете замърсяванията с гъба или мека кърпа от стените и стъклото на фурната. Изплакнете решетката под течаща вода и я  подсушете.

При наличието на силни нагари, налепи и други тежки замърсявания повторете процедурата, като разтъркате с подходяща четка или гъба.

За почистването на стъклокерамичните плочи на печката можете да използвате препаратите KITCHEN G5,  Обезмаслител или  Home Office Hotel  – универсален обезмаслител, ако са по-слабо замърсени.

За финал подсушете с кухненска хартия или мека кърпа.

2 стъпка

Как да почистим хладилника?

Извадете хранителните продукти от хладилника. Изключете уреда от електропреносната мрежа и го оставете да се размрази.

Извадете всички рафтове и чекмеджета. Напръскайте вътрешната част на хладилника с Home Office Hotel – универсален обезмаслител. Обезмасляващото и обезмирисяващото му действие го прави изключително подходящ за почистване на хладилници и хладилни витрини. Не позволявайте вентилационните решетки или електрическите части на уреда да се намокрят!

С Home Office Hotel почистете и извадените рафтове и чекмеджета. С мека кърпа обтрийте вътрешните и външни стени на хладилника, чекмеджетата и рафтовете, след което ги подсушете.

За почистване и дезинфекциране на хладилника, можете да използвате и препарата Икономик ДЕЗИНФЕКТАНТ концентрат. Трябва предварително да си подгответе разтвор с указаната на етикета концентрация. Налейте разтвора в пулверизатор или в друг удобен съд и нанесете с помпа, домакинска гъба или мека кърпа (по начин, който Ви е удобен).

Ако нямате възможност да правите разтвор в съотвената концентрация, можете да използвате и препарата  Дезинфектант готов за употреба.

Оставете препаратите да разгърнат своето почистващо и бактерицидно действие 5 – 10 минути. Избършете с влажна кърпа и подсушете. Следвайки същите процедури, за да почистете екстериора (външните стени) на хладилника. Поставете обратно подсушените модули и включете уреда.

3 стъпка

Как да почистим и дезинфекцираме плотовете и шкафовете?

Отстранете всички вещи от кухненските плотове. Изпразнете съдържанието на шкафовете, за да ги хигиенизирате и отвътре. Работете шкаф по шкаф с цел да избегнете създаването на излишен хаос.

Почистете като напръскайте освободената площ с препарата Home Office Hotel – универсален обезмаслител. След това забършете плотовете и шкафовете с влажна кърпа, при необходимост подсушете.

За да дезинфекцирате (и да почистите същевременно), използвайте препаратите  Дезинфектант готов за употреба или Икономик ДЕЗИНФЕКТАНТ концентрат.

Ако решите да използвате Икономик ДЕЗИНФЕКТАНТ, предварително си подгответе разтвор с указаната на етикета концентрация. Налейте в пулверизатор или в друг удобен за Вас съд. Нанесете на плотовете и шкафовете с помпа, домакинска гъба или мека кърпа.

Обърнете специално внимание на хигиенизирането на дръжките на шкафовете, тъй като тези части влизат в ежедневен досег с кожата на ръцете Ви.

Оставете препарата да разгърне своето почистващо и бактерицидно действие като го оставите да престои минимум 5 минути. Избършете с влажна кърпа и накрая подсушете.

Почистете вътрешните стени и рафтовете по аналогичен на гореизложения начин.

4 стъпка

Как да почистим абсорбатора?

От съображения за сигурност, изключете уреда от електрическата мрежа. След това свалете внимателно филтърните решетки. Съобразете се с инструкциите на производителя.

Направете си разтвор на препарата ZYMBIOSE – силно ефективен ензимен комплексен очистител на замърсявания, според указанията на етикета. Потопете филтърните решетки в него.

В зависимост от степента на замърсяване, изчакайте от 10-20 минути до няколко часа, за да осигурите на препарата необходимото време за ефективно премахване на всички замърсявания.  След изтичане на времето, разтъркайте с четка  или домакинска гъба, изплакнете филтъра под течаща вода и го оставете да изсъхне.

Междувременно се заемете с почистването на тялото на абсорбатора. Напръскайте външните стени на уреда с Обезмаслител, Home Office Hotel или KITCHEN G5.

Внимавайте течността да не влезе в контакт с електрическите части, създавайки опасност от токов удар при последващо включване. Избършете остатъците от продукта с влажна кърпа, подсушете повърхността и поставете отново филтърните решетки.

5 стъпка

Как да почистим пода?

Почистете с прахосмукачка или изметете с четка насъбралите се по пода прах и твърди частици.

За общо поддържащо почистване добавете необходимата доза препарат за под Еcocleaner или Floor в кофа с 3-5 литра вода. Потопете мопа в приготвената течност, изцедете го и започнете почистването.

Обърнете специално внимание на ъглите и фугите. Ако са силно замърсени, можете да повторите действието или да добавите още малко препарат, за да увеличите концентрацията на разтвора. Действието на препарата се увеличава като в кофата налеете топла вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top