Преимущества при почистване с пробиотични препарати

Преимущества при почистването с пробиотични препарати

[vc_row el_id=”1594116055127-f8ba80e1-6cfe”][vc_column el_id=”1594116055191-3bce013c-e7b8″][vc_column_text]

Какво са това „пробиотици“ и защо да почистваме с пробиотични, а не с други (химични) препарати? С какво те са по-добри, какво е преимуществото им? Логично е почти всеки човек да си зададе тези въпроси. Ето накратко и отговорите.

Пробиотиците са щамове непатогенни микроорганизми от семейството на Bacillus subtilis. Нанесени пробиотичните бактерии колонизират повърхностите и потискат развитието на патогенната микрофлора на принципа на антагонизма.

При своя растеж непатогенните (добрите) бактерии изразходват хранителните ресурси, необходими за развитието на патогенните (болестотворни) бактерии и разрушават микробиологичните връзки на вредните бактерии.

Пробиотично почистване с Ecocleaner

Отличното действие на пробиотиците при почистване, съчетано с тяхната безопасност, издръжливост и екологична полза осигуряват поддържане на хигиената, от която всички се нуждаем и ни дават редица предимства, като:

Постигане на здравословна микрофлора при редовната им употреба.

Дълбоко почистване: отстраняват нечистотията и биофилма дълбоко в повърхността.

Контрол на миризмата: миризмите често се образуват от нежелани микроорганизми –те се заместват с пробиотици, които не произвеждат миризми.

Безопасност: за разлика от много химически почистващи препарати и дезинфектанти, пробиотичните продукти са безопасни за употреба, като се прилагат в присъствието на хора, животни и птици.

Икономия на време и труд: почистването става лесно, икономисва се време и не изисква повече труд отколкото при почистването с други препарати. За постигане на оптимален ефект, е препоръчително продуктите да се използват минимум два пъти седмично.

Траен резултат: имат траен (удължен), а не мигновен резулт.

Не предизвикват резистентност: не развиват устойчивостта на патогенната флора.

Значително намаляват равнището на патогенната флора.

Околна среда: пробиотиците в продуктите на Chrisal са със 100% естествен произход и активно си сътрудничат при третирането на отпадни води. Те са не само безвредни, но и полезни за околната среда.

Отнасят се към първо ниво на безопасност в американската агенция American Type Culture Collection), www.atcc.org, в която се съхраняват образци и научни данни за всички открити бактерии.

Регистрирани са в EFSA -Европейската агенциция по безопасност на храните. http://www.efsa.europa.eu/en/topics/topic/qps.

Природа – технологии – природа

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top