Пробиотични почистващи препарати за дома

[vc_row el_id=“1594215117573-4c40c62d-918e“][vc_column el_id=“1594215117632-073633c6-7c6d“][vc_column_text]

Пробиотични почистващи препарати

Много научни трудове дефинират пробиотиците като: „живи микробни организми“, които са полезни за хората и животните. Те се използват широко в хранително-вкусовия сектор за производство на кисело мляко и различни видове сирена, в  медицината и в редица индустрии като почистващата.

Можете да откриете много информация за пробиотиците и техните свойства, както в интернет, така и в нашия сайт. Затова в тази статия ще Ви обясним на на кратко какъв е принципа им на действие, когато става въпрос за пробиотици в почистващите препарати.

Особеност на пробиотиците е, че те не убиват бактериите, а възстановяват баланса между добрите и лошите. По този начин се намалява риска от развитие на инфекции и зарази.

Използвайки дезинфектанти за почистване на различните повърхности, препаратите атакуват микроогранизмите със своята химична формула. В резултат на това, болестотворните бактерии се опитват да се защитят като изграждат биофилм, ставайки устойчиви и резистентни. Така с времето ефективността на силните биоцидни дезифектанти се понижава и те не могат да се справят с колониите от патогенни бактерии.

Тук се явяват на помощ пробиотиците за почистване. В състав а на този вид препарати обикновено са включени подбрани положителни (непатогенни) бактерии, които колонизират повърхностите, отделители на замърсяванията и ензими.

При почистване с тях първоначално се осъществява интензивно отделяне на замърсяванията. Същевременно на повърхността се нанасят положителни бактерии, които отнемат жизнената среда (храната и влагата) на лошите микроорганизми. При всяко последващо почистване, тази колония от положителни микроорганизми се увеличава, а патогените намаляват до нива не повече от 3-4%. Те не превишават инфекциозния праг и не са вредни за човека.

Видима разлика на почистената повърхност настъпва след 2-3 дни – изчезват неприятните миризми, повърхността започва да светлее и хлъзгавият филм изчезва. Постига се абсолютно контролиран резултат на хигиена.

За безупречно почистване и спиране на развитието на бактерии, ние Ви препоръчваме пробиотичните препарати за подове и санитарни помещения:  PIP Ecocleaner или PIP Sanitary Cleaner.

 

Безвредни почистващи препарати от EcocleanerPIP Sanitary Cleaner - Пробиотичен препарат - Ecocleaner

 

Можете да откриете подробна информация за двата продукта в нашия онлайн магазин. Но за да Ви помогнем да изберете най-доброто за Вашия дом ще споделим мнението на една от нашите клиентки:

– Много съм доволна и от двата препарата! Еcocleaner e моят верен помощник при почистването на подовете и банята! Вече няма нужда да търкам с часове и да се чудя как да се справя с неприятните миризми, особенно, когато домашният ми любимец направил беля на пода или килима. Препаратите, с които почиствах преди не можеха да се справят с този проблем. Използвам и PIP Sanitary Cleaner, който също ми помага много при почистването.

Така ще завършим тази статия. Продължете да следите сайта ни, защото ние ще продължим да Ви съветваме, как да се справите по-бързо и лесно със замърсяванията.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top