Пролетно почистване на банята и тоалетната с Еcocleaner

Приключихме със спалните и кухнята! Ако сте пропуснали началото, прочетете предходните ни статии. В тях ще намерите много полезни съвети за пролетно почистване. А през това време ние ще продължим нататък.

Следващата стъпка е да преминете към всекидневната. Но тъй като методът на почистване се припокрива с това на кухнята, ще продължим с банята и тоалетната.

Влага, варовик и мухъл. Това са само някои от най-големите проблеми, с които се сблъскваме. Особеност на повечето бани е, че нямат прозорци и разчитат изцяло на изкуствената вентилация. А това понякога не е достатъчно, за да осигури необходимото проветрение.

Тук отново най-добриятподход е да започнете отгоре надолу. Но преди това е добра идея да проверите дали каналът и сифоните не са запушени. Ако се налага, погрижете се за тях. Защото по време на цялостното почистване ще  искате водата да се оттича свободно.

Следващата стъпка е да пуснете прахосмукачката и да почистите внимателно тавана и ъглите. Премахнете всички паяжини и прах.

Следва да преминете към плочките. Тук най-голямото предизвикателство е да се справите с варовика по тях. Ако фугите просто са потъмнели и имат нужда от почистване, Ви препоръчваме да изберете PIP Sanitary Cleaner или Ecoclener. Това са пробиотични препарати от ново поколение, които почистват в дълбочина.

Ако по плочките или между фугите се е образувал мухъл, изберете Икономик Антимухъл.

Използвайте ACID, за да премахнете варовика, който се е образувал по плочките, крановете, смесителите, душ кабината и тоалетната.

За почистване на ваната и душ кабината, отново можете да използвате горепосочените почистващи препарати. Изберете най-подходящия според това дали искате да премахнете замърсяванията или има образуван варовик или мухъл.

За тоалетната чиния, Ви препоръчваме PIP Sanitary Cleaner или Икономик Дезинфектант за дезинфекциране и цялостно почистване.

Ако искате да запазите банята и тоалетната по-дълго чисти и свежи, Ви съветваме да ги почиствате основно поне веднъж в месеца.

С това завършваме тази поредица от статии. Надяваме се да сме Ви били полезни по време на пролетното почистване. За професионален съвет, ни потърсете на телефон: 052 50 40 49.

1 thought on “Пролетно почистване на банята и тоалетната с Еcocleaner”

  1. Ралица Николова

    Почистването на банята винаги е било тежка задача. Откакто открих почистващите препарати на Екоклийнър съм много доволна.
    Благодаря за безкрайно полезните съвети, които са описани в статията. Вече с удоволствие почиствам всеки път.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top