Тази вода е призната за най-добрия лекар - Ecocleaner

Тази вода е призната за най-добрия лекар

Водата – най-важния източник за живот на земята. Да си представим своето съществуване без нея е невъзможно, още повече, че ¾ от нашите тела е вода.

Скорошни изследвания на учените показват, че съставът на водата в морето през периода на палеозоя, по минерален състав е много близък до минералния състав на нашата кръв. Именно затова морските бани (къпания) са толкова полезни.

Естествено, сега морската вода се отличава по своята структура, но от това баните със солена морска вода не са станали по-малко полезни.

Оптимален вариант за човека се явяват къпанията в морета като Азовско, Черно или Баренцово. Разбира се, при къпания в по-солени морски води, се наблюдава по-интензивен резултат, например почиващите на Мъртво или Средиземно море отбелязват, че при само едно къпане, теглото на тялото намалява. Наистина, след това, при къпане с обикновена вода, тялото възвръща своето тегло, но въпреки това здравословният ефект си остава.

Но, полезна е не само морската вода, но и морският въздух. Както е известно, той съдържа много йод, а йодът от своя страна върши чудеса в човешкия организъм – укрепва работата на нервната система, спомага за правилното функциониране на щитовидната жлеза и много други органи и системи в човешкия организъм.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top