Защо е важно да мием правилно дъските за рязане?

[vc_row el_id=“1594213705595-c04a02c4-c643″][vc_column el_id=“1594213705658-e241f5ee-7c69″][vc_column_text]Обичате ли да готвите? А замисляли ли сте се къде се крият най-големите опасности за здравето в кухнята Ви? Истината е, че е ежедневието ни е толкова напрегнато, че често забравяме да обърнем внимание на малките неща. А понякога те са от изключителна важност!

Дъските за рязане са основен елемент във всяка кухня. Могат да се използват за всичко – за рязане на месо, плодове, зеленчуци, сирене. Честата им употреба, ги прави идеалното място за задържане на бактерии, причинители на редица заболявания. Точно заради това, правилното им почистване и дезинфекциране е толкова важно. Обърнете внимание, че изплакването им с вода не е достатъчно, за да премахне риска от разпространението на инфекции и вредни бактерии по дъската.

Ако вече се чудите как да почиствате правилно кухненските дъски, не се притеснявайте! В тази статия ще Ви обясним как да дезинфекцирате кухненските си пособия, така че да не застрашавате здравето си.

Според експертите, за да намалите вероятността от трайното задържане на бактерии е най-добре да изберете гладки дървени дъски. Те дори отбелязват, че по време на проучването си някои от тестваните дървени дъски са показали антибактериални свойства за разлика от идентично третираните пластмасови.

Специалистите от Expert Home Tips твърдят, че най-добрият начин за унищожаване на хранителни патогени е почистването на всички кухненски пособия с белина. Но колегите им от „Рийдърс дайджест“ са на мнение, че дъската трябва да се почиства с паста, приготвена от сода, сол и вода.

Ако не искате да експериментирате със здравето си, ние от Ecocleaner Ви предлагаме равностоен заместител на белината – Икономик Дезинфектант. Това е съвременен дезинфектант, притежаващ разрешение от Министерство на здравеопазването. Подходящ е за почистване и дезинфекция на всички видове повърхности, но БЕЗ задушаваща миризма на хлор.

С това ще приключим тази статия. Надяваме се информацията да Ви е била поне малко полезна. Ако се нуждаете от помощ или съвети, можете да разгледате предишните ни статии или да посетите нашия магазин.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top