Защо повечето почистващи препарати са вредни за вдишване?

Защо повечето почистващи препарати са вредни за вдишване?

Никой не може да отрече, че почистващите препарати са незаменими при почистване на дома. Тяхната роля е не просто да премахнат замърсяванията, а и да поддържат нашето пространство чисто и здравословно. Въпреки това много от тези продукти, могат да съдържат различни химични вещества, които да доведат до появата на алергии и здравословни проблеми.

Искате да почистите дома или офиса си, но не знаете на какви препарати да заложите? В тази статия ние от Еcocleaner ще отговорим на един често задаван въпрос, а именно: „Вредни ли са стандартните препарати при вдишване?”.

 

Какво казват съвременните проучвания?

Много често потребителите пропускат да прочетат етикета на избраните препарати и съответно не се запознават как да ги използват правилно. А знаете ли, че четенето на етикета може да Ви предпази от влошаване на белодробната функция?

Да, точно така! Според изследване, публикувано в „American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine на American Thoracic Society”, при жените има голям спад на белодробната функция. Такива проблеми са забелязани не само при работещите като чистачки, но и при домакините използвали определени продукти за почистване.

Интересен факт е, че жените, които не са почиствали сами домовете си, не са имали такива проблеми.

Друго интересно проучване е на университета в Берген, Норвегия, за респираторно здраве на Европейската общност. Учените от него са анализирали данните на 6 335 участници със средна възраст 34 години. Те са проследили тяхното здравословно състояние за период от 20 години.

Заключението е, че почистващите химикали причиняват значителни щети на белите дробове. Тези вещества не са предназначени за вдишване, но при почистване и вдишване на изпаренията от тях, няма как да предпазите белите си дробове.

С течение на времето това води до постоянни промени на дихателните пътища и промяна на дихателните органи. Освен това, те влияят по-зле на хората с астма и различни алергии.

Авторите на изследването спекулират, че намаляването на белодробната функция се дължи на дразненето, което повечето химикали причиняват върху лигавицата.

Как можете да се предпазите?

Ние от Екоклийнър Ви съветваме да заложите на нашите ЕКОЛОГИЧНИ почистващи препарати. В тях Не се държа белина, сулфати и химични вещества, опасни за здравето на човека и околната среда.

Поръчайте ги още ДНЕС през нашия онлайн магазин или като се свържете с нас на телефон: 0 52 50 40 49.

5 thoughts on “Защо повечето почистващи препарати са вредни за вдишване?”

 1. Полина

  Много интересна статия, определено научих нови неща.

 2. Динко Д.

  Работата ми е свързана с почистване на офиси и домове. Винаги използваме и препоръчваме екологични почистващи препарати на наши клиенти, които не съдържат вредни химични вещества. От известно време използваме вашите препарати, които се оказаха доста по-ефективни от доказали се марки на пазара.

 3. Божидарка Балинова

  Познавам препаратите на Екоклийнър от основаването на фирмата и съм запозната с тяхното съдържание и почистващ ефект от техните производители. Ползвам ги широко при почистване на дома си, тествали сме ги и при почистване на хотели. Наистина са безвредни и щадящи повърхностите, някои от тях нямат аналог в асортимента на останалите фирми-дистрибутори на средства за хигиена! Горещо препоръчвам на колегите от туризма да се запознаят с техните характериститики и да тестват ефекта им.

 4. Светлана Димитрова

  Много полезна статия! Аз съм домакиня и редовно почиствам своя дом с препаратите на Ecocleaner! Страхотни са и много ефикасни!

 5. Милена Андонова

  Много полезна статия! Аз от години използвам препаратите на Ecocleaner и съм много доволна, защото са много ефикасни и в същото време нямат натрапчива миризма. Препоръчвам ги горещо на близки приятели и познати!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top