Защо Ви препоръчваме екологични препарати за почистване? - Ecocleaner

Защо Ви препоръчваме екологични препарати за почистване?

Не искате да влагате усилия и време в почистването на упоритите замърсявания? Търсите алтернатива на битовата химия? А знаете ли, че екологичните препарати се препоръчват за домакинства с малки деца, домашни любимци и хора с алергии?

В днешно време, НЕ е необходимо да жертвате здравето си, за да се насладите на здравословна среда у дома. Махнете ръкавиците и си поемете глътка въздух! Настанете се на дивана, докато ние от Ecocleaner Ви запознаем с предимствата на екологичните препарати.

В тази статия ще Ви запознаем с някои от най-вредните съставки в стадартните препарати и ще направим съпоставката с екологичната алтернатива.

Какво купувате в магазина?

Рядко ще чуете по телевизията да се говори за съдържанието на почистващите препарати. Обикновено в рекламните блокове ще видите красиви реклами, които Ви промотират техните превъзходни качества и как ще накарат всяка повърхност да заблести без усилие от Ваша страна.

Но дали това наистина е така?

Колкото по-силна е формулата на определен продукт, толкова по-агресивни съставки са заложени в неговия състав. Обикновено става въпрос за вредна химия, която изпарявайки се във въздуха може да засегне Вашите дихателни пътища и да отключи различни алергии.

Затова ние Ви препоръчваме винаги да обръщате внимание на етикетите! Забележете дали в тях присъстват съставки като:

 • Фосфати и хлор – истината е, че представляват между 30 и 70% от състава на много препарати. Могат да поразят дихателните пътища и да предизвикат редица проблеми.
 • Натриев хипохлорид – това е избелващ агент. Обикновено е включен в перилните препарати и в някои продукти за премахване на упорити замърсявания. Силен алерген.
 • Диоксан – синтетичен петролен продукт, който в големи количества може да има канцерогенно действие.
 • Пав – повърхностно активни вещества.
 • Оцветители.
 • Бензалкониев хлорид – съдържа се в белината и препаратите с основа белина. Може да засегне сериозно дробовете и да предизвика астма.
 • Диетилен гликол –често използваем в продуктите за под, за паркет и почистване на текстилни повърхности. Ако попадне на кожата, може да засегне нервната система и бъбреците.
 • Хидрохлорна киселина – съдържа се основно в препаратите за тоалетни и може да предизвика изгаряния по кожата.

Защо все повече хора търсят екологична алтернатива?

Глобалното затопляне и замърсяването на природата са факт! В световен мащаб много малки и големи компании, активисти и обикновени хора търсят нови технологии за рециклиране и производство.

С тяхната дейност нараства и достъпната информация в Интернет, която обхваща много научни проучвания. В тях и сами може да се запознаете с вредните последици от използването на химически продукти.

Ето защо, екологичните препарати са БЕЗОПАСНА алтернатива, в чието производство НЯМА химия, а натурални съставки. Те не са токсични и не представляват опасност за околната среда, здравето на човека и домашните любимци.

Ако погледнете внимателно етикета на подобни продукти, ще забележите, че НЯМА агресивни химикали и синтетични вещество. Съответно се елиминират най-големите причинители на алергии, кожни раздразнения, респираторни и други здравословни проблеми.

Какви са предимствата на екологичните препарати?

 • НЯМАТ вредно въздействие върху качеството на въздуха в затворени помещения – при традиционните препарати химията се изпарява във въздуха. Тя причинява замърсяване на средата и при вдишване на токсичните изпарения, те преминават в нашия организъм. При екологичната алтернатива се намалява този риск и е особено полезно за хора с алергии и астма.
 • БЕЗОПАСНИ за околната среда – освен че замърсяват въздуха, стандартните препарати остават във водите и почвата, когато бъдат изхвърлени в канала. Предизвикват сериозни вреди за екосистемите и вредят на водните ресурси и животните. При екологичните се използват биоразградими съставки, които намаляват въздействието върху природата и помагат за запазване на природните ресурси.
 • ИКОНОМИЧЕСКИ предимства – въпреки че понякога са по-скъпи от алтернативите, те предлагат по-голям и дълготраен ефект. Това означава, че използвате по-малки количества за постигане на същия резултат, което Ви помага да спестите пари в дългосрочен план.

Какво можем да заключим?

Използването на екологични и безопасни почистващи препарати има множество ползи. Те предлагат по-добра защита на здравето, намаляват замърсяването на околната среда и допринасят за икономическата ефективност.

Използвайте тези продукти, Вие също можете да направите ПЪРВАТА стъпка към по-чиста и здравословна среда. Помогнете да съхраним природата и за бъдещите поколения! Оставете един чист свят на децата си като разгледате нашия онлайн магазин и поръчате Вашите екологични препарати.

Свържете се с нас на телефон: +359 52 50 40 49, ако се нуждаете от професионална консултация.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top