Полезни съвети за почистване на спалнята - почистващи препарати Ecocleaner

Полезни съвети за почистване на спалнята

[vc_row el_id=”1591265231505-13afc2fe-8148″][vc_column el_id=”1591265231506-45f0ace1-d3cf”][vc_row_inner el_id=”1591265378346-640e113b-9328″][vc_column_inner width=”1/6″ el_id=”1591265378347-699a4f19-3fce”][vc_single_image image=”250″ onclick=”custom_link” link=”/product/home-office-hotel-obezmaslitel/”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/6″ el_id=”1591265383995-7806e850-d124″][vc_single_image image=”249″ onclick=”custom_link” link=”/product/glass-ecocleaner/”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/6″ el_id=”1591265383996-f1a3289f-7c29″][vc_single_image image=”246″ onclick=”custom_link” link=”/product/ecocleaner/”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/6″ el_id=”1591266107611-e7401449-a8b2″][vc_single_image image=”248″ onclick=”custom_link” link=”/product/floor-rychno-preparat-podove/”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/6″ el_id=”1591266135694-57840dcd-f166″][vc_single_image image=”245″ onclick=”custom_link” link=”/product/carpet-rychno-kilimi-moketi/”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/6″ el_id=”1591266434390-aefe214c-c0f7″][vc_single_image image=”262″ onclick=”custom_link” link=”/product/pip-allergy-free/”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”1591265666325-405b16d0-e07c”][vc_column el_id=”1591265666326-f79dad91-edf1″][vc_empty_space][vc_column_text]1 стъпка

Как да почистим  прозорците и дограмата?

Най-напред свалете комарниците и ги отнесете в банята.Изплакнете ги с помощта на подвижния душ и ги оставете да съхнат. След това се заемете с крилата на прозорците. Забършете дограмата и стъклата с кърпа от микрофибър, за да премахнете полепналия по тях прах. Напръскайте алуминиевия профил или профила от PVC с Home Office Hotel – универсален обезмаслител и разнесете препарата с мека гъба. Не използвайте груби почистващи пособия, тъй като могат да повредят покритието на дограмата. Избършете рамката с влажна кърпа и подсушете със суха микрофибърна. Накрая нанесете  препарат GLASS  върху стъклата и оберете течността заедно с извлечените замърсявания, използвайки гумена чистачка или микрофибърна кърпа. Полирайте до блясък с кръгообразни еднопосочни движения.

 

2 стъпка

Как да почистим  ламината, естественият паркет или друга твърда подова настилка?

Изметете или оберете с прахосмукачка нападалите по пода твърди частици, за да предотвратите надраскването му при последващото почистване със стирка.

За общо почистване: сипете необходимата доза  препарат за под ЕCOCLEANER  или FLOOR в кофа с топла вода, след което потопете средството за почистване на под (моп или кърпа) в приготвения разтвор и я отцедете добре. Имайте предвид, че прекомерното омокряне с вода може да повреди ламината и . Започнете да миете подовата настилка в посока отвътре навън, така че да не оставяте стъпки по мократа повърхност. Обърнете специално внимание на ъглите, където обичайно има струпване на нечистотии. За да почистите по-ефективно замърсяванията в процепите между плоскостите, движете бърсалката успоредно на тях. Не изплаквайте препарата с вода. Ако е необходимо, можете само да подсушите, след като сте почистили основно.

 

3 стъпка

Как да почистим  замърсяване по килими мокетили друга текстилна  подова настилка?

Изметете или оберете с прахосмукачка нападалите по пода твърди частици

За  почистване на килими и мокети сипете необходимата доза  препарат  CARPET –  препарат за ръчно или машинно изпиране на килими, мокети и дамаски в кофа с топла вода, след което нанесете чрез пулверизатор, четка, гъба или специална прахосмукачка. Разтъркайте и отстранете замърсяванията със суха кърпа или изтеглете с подходяща прахосмукачка. Повторете процедурата „намокряне“ само с вода и отново подсушете, за да отстраните останалите следи от замърсяванията. При много силни замърсявания използвайте по-висока концентрация. Упорити петна третирайте с концентрат, а след това пристъпете към цялостно изпиране на мокета, килима или дамаска.

 

4 стъпка

Сменяйте спалното бельо

Микробиолозите ни съветват да сменяме бельото възможно най-често. Рядката му смяна може да провокира развитието на заболявания, като алергични реакции и дори астма. Максимален брой от всички видове микроорганизми, гъбички и акари се натрупват върху спалното бельо само седмица след началото от неговото използване. Ето защо учените съветват да подменяме чаршафите, пликовете (завивките) и калъфките на възглавниците най-малко веднъж седмично. На постелното бельо има постоянно присъствие, както на косми от животни, прахови акари, прах и цветен прашец, така и отделени от нашето тяло пот, мъртви кожни клетки, слюнка и секрети.

Алергичната реакция към прахови микроорганизми е един от най-често срещаните проблеми в света. Акарите са един от най-значителните източници на алергени, причиняващи алергична астмaхремаконюнктивит и дерматит. Един от най-важните протеини, провокиращ алергична реакция, е DerP1, храносмилателен ензим, намиращ се в екскрементите на акакрите.

Основната среда на живот на праховите микроорганизми (акари)  е матраците на леглата и от там и в спалното бельо, защото там се създава най- благоприятна среда за развитие на тези малки организми, които не се виждат с просто око. За тяхното добро развитие са необходими над 25°C температура и 75% относителна влажност (леглата и диваните са идеалната среда за тях).

Акарите не хапят и не жилят. Хранят се основно с мъртви кожни клетки.  Знаете ли, че от човека пада средно 1.5 gr мъртва кожа на ден (приблизително 0.3-0.45 kg за година), което е достатъчно да изхрани около един милион акара? Акарите в спалното бельо извличат влага от дишането, потта и слюнката на човека.

Чрез създаване на неблагоприятна за праховите микроорганизми среда, могат да се предотвратят или решат много здравословни проблеми.

Пробиотичните бактерии в препарата PIP Allergy free осигуряват безопасен биологичен и екологичен подход за решаване на проблема с праховите микроорганизми. Те са много активни консуматори на въглерод и протеини и основния начин на действие на PIP Allergy free е базиран на директната консумация на хранителни частици и екскременти на микроорганизмите. В резултат количеството алергени, причинени от праховите микроорганизми силно се намалява, а оттам и алергичния натиск.

 

Как да използваме PIP Allergy free?

Особено важно е препаратът да се употребява редовно, за да се получи оптимален и стабилен резултат.

Насочете дюзата на  флакона-спрей към матрака, като не е необходимо да махате спалното бельо, само отметнете завивката и от приблизително 50 см. разстояние пръскайте в продължение на 3 секунди. Правете това всеки ден (сутрин след ставане) в продължение на седем дни, а след това на всеки трети ден (т.е. 2 пъти седмично).

При спазване на инструкциите за употреба – продукта е безопасен и безвреден за хората, екологичен и биоразградим.

Ако се придържате към тези правила, скоро ще се радвате на спалня, лишена от вредни микроорганизми.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top