Полезни съвети за почистване на стъкла

Полезни съвети за почистване на стъкла

Стъклото е модерен материал, който можем да срещнем не само в домовете и аксесоарите си, но и навсякъде около нас. Огледайте се около Вас и сами ще забележите неговото присъствие – прозорци, огледала, стъкла на автомобилите, очила, холни маси и много други.

За съжаление, поддържане на чистотата му може да се окаже голямо предизвикателство. Често хората влагат повече усилия от необходимото, а резултатът е меко казано незадоволителен. Затова ние от Екоклийнър ще Ви споделим какви методи да използвате, за да не остават стъклените Ви повърхности на петна или ивици.

Какво трябва да знаете?

  • Почиствайте стъклените повърхности винаги като започнете отгоре надолу. Няма значение дали планирате да използвате вода със сапун или препарат за прозорци. След като намокрите или напръскате повърхността, течността започва да се стича надолу и намокря повърхността, която още не сте измили. Започнете отгоре и продължете надолу, за да сте сигурни, че всяко кътче ще бъде идеално почистено и лъснато.
  • Ако живеете в мезонет или къща на два етажа, започнете с прозорците от горния етаж и след това преминете надолу.
  • Избягвайте почистване на прозорците на пряка слънчева светлина, за да избегнете получаването на ивици.
  • Експертите споделят, че облачните дни са най-подходящи за миене на прозорци. Можете да си мислите, че когато е слънчево, ще видите замърсяванията по-лесно. Слънцето обаче може преждевременно да изсуши течността, с която миете и да остави стъклените повърхности на петна. Ако изчакате мрачните дни, бързо и лесно ще изчистите всеки прозорец до блясък.
  • Не забравяйте да почистите ъглите на прозорците! Ние Ви препоръчваме да използвате клечки за уши или памучни тампони. Остатъците от замърсяванията често се натрупват в ъглите на стъклото и може да е трудно да ги премахнете, ако нямате подходящи материали. Клечките за уши са идеални за премахване на мръсотията от труднодостъпните места.

Как да почистите стъклените повърхности?

Първата стъпка е да подготвите нужните инструменти и почистващи препарати. Някои хора предпочитат да използват меки памучни кърпи и специални ракели за прозорци. Докато други използват вестници, за да лъснат до блясък повърхността.

Истината е, че няма значение какъв метод ще изберете. Ключов момент е препаратът, който ще използвате. Ние Ви препоръчваме нашия почистващ препарат – Glass.

Това е безопасен и безвреден препарат за стъклени и огледални повърхности. Има висока почистваща и обезмасляваща способност, което го прави подходящ за силно замърсени стъклени повърхности. Не съдържа спирт, което Ви позволява да го използвате при по-висока температура. Антистатик.

Препаратът е готов за употреба. Единственото, което трябва да направите, е да нанесете чрез пулверизатора не голямо количество отдолу нагоре. Разтъркайте и подсушете с подходяща кърпа. Повторете процедурата, ако повърхността е силно замърсена.

Обърнете внимание и на другите зони у дома, според тяхната замърсеност. Разберете как да се справите с тях в нашата рублика: „Полезни съвети за почистване”.

Посетете и нашия онлайн магазин. Надяваме се в него ще откриете Вашите БЕЗОПАСНИ и екологични почистващи препарати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top