Полезни съвети за следпразнично почистване

Следпразнично почистване

Празничният маратон най-накрая приключи! Подаръците са подарени и разопаковани, децата са щастливи, храната е изядена и отдавна забравена, а всички гости са изпратени. Това означава, че можете да си отдъхнете и си подарите кратка почивка.

А докато Вие релаксирате, ние от Ecocleaner ще Ви помогнем да посрещнете предизвикателствата на новата година с лекота.
Сигурни сме, че и Вие като много хора не бързате да обърнете внимание на дома си и да се разделите с празничната украса. За съжаление, работната година започна и колкото повече отлагате, толкова по-трудно ще Ви бъде да се върнете към нормалното си ежедневие.

Независимо дали Ви харесва или не, празничният сезон е винаги щур и изпълнен с много емоции. Това означава, че ще се наложи да направите следпразнично почистване.

Откъде да започнете?

Първата стъпка е да сортирате, подредите и решите какво да правите с всички подаръци, които сте получили. Тук е момента да прецените внимателно кои от вещите Ви харесват и можете да използвате в ежедневието си и кои само ще заемат място. Няма смисъл да сложите в килера нещо, за което веднага ще забравите и никога няма да го извадите оттам.

От друга страна, можете да имате и обратния проблем – да са Ви подарили страхотни подаръци като кафемашина или сокоизтисквачка, но вече да имате такива. И в двата случая, Ви съветваме да подарите или дарите на нуждаещи се уредите и вещите, които няма да Ви влязат в употреба.

Втората стъпка е да се погрижите за празничната украса. Може да Ви изглежда изкушаващо да приберете всичко в един голям кашон и да не се занимавате повече. Но, не забравяйте – много от орнаментите и играчките са с лошо качество или са изключително нежни и лесно се чупят. Затова е добре да ги приберете внимателно и още сега да изхвърлите тези, които не могат да бъдат използвани повторно.

Няма нищо по-странно от това да намерите борови иглички, изкуствен сняг или брокат на дивана през лятото. Затова третата стъпка е да съберете всички останали големи остатъци от празничната украса като отчупени елементи от играчки, скъсани гирлянди, лампички, иглички и други.

Четвъртата стъпка е да премахнете всички малки остатъци като брокат и изкуствен сняг от повърхностите и пода. Използвайте момента да почистите насъбралия се прах и да пуснете прахосмукачката.

На кои зони трябва да обърнете внимание при почистването?

Следпразничното почистване е добър момент да обърнете внимание на електроуредите в кухнята си. Със сигурност, след интензивното готвене, по тях ще откриете много наслоени замърсявания и петна.

Използвайте  KITCHEN G5 – почистващ гелообразен препарат или Обезмаслител, за да почистите фурната. За абсорбатора Ви препоръчваме да използвате препарата Ензими течни –специално предназначен за почистване на наслагванията по кухненските уреди.

След това размразете хладилника и го почистете с Home Office Hotel – универсален обезмаслител.

Не пропускайте да обърнете внимание на меката мебел и килимите.

Голямото количество храна и напитки, често оставят своя отпечатък върху тях. Ние Ви препоръчваме да премахнете петната от тъканите със Spot, подходящ за всички видове текстилни повърхности.

За почистване и освежаване на килими, мокети и дамаски, използвайте Carpet – за ръчно и машинно почистване и пране.

Обърнете внимание и на другите зони у дома, според тяхната замърсеност. Разберете как да се справите с тях в нашата рублика: „Полезни съвети за почистване”.

Посетете и нашия онлайн магазин. Надяваме се в него ще откриете Вашите БЕЗОПАСНИ и екологични почистващи препарати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top